Wednesday, January 7, 2015

It is still on ... update nr 1

Elasime öö üle.
Akna taga ulub kõva tuul ning arvestades, et kui juba igapäevaselt tuleb aknast niivõrd palju tuult sisse, et paneb seelikugi lehvima, on korteris veelgi külmem, kui muidu. Tuul logistab aknaid ning aeg-ajalt on kuulda katuselt mütse ja kolinat. Palusin veel öösel poistel üles minna, kuna juba pikemat aega oli katuselt kuulda mütsatusi. Eelnevalt oli vist ka meie egiptlasest majahoidja katusel käinud, kartsin, et äkki temaga juhtus midagi. Ei midagi, üks uks oli lahti jäetud, mis tuule käes vabalt lehvis. 
Aeg-ajalt tuleb vihma ning jäidet. Lihtsalt sajab jääd. 
Kesklinnas on ka lumi maas, mitte küll Eesti mõistes hanged, aga maa on valge.
Eilsest õhtust saadik on tänavad tühjad, võib-olla 2-3 autot oleme täna näinud. 
Hommikuks oli naabrite maja ees asfaldile suurem kivi kukkunud (kust või kuidas - pole õrna aimu ka), laotades paarimeetrisesse raadiusesse kivikobakaid. 

Uudised väidavad, et torm kestab vähemalt laupäevani. Hüppeliselt on tõusnud toiduainete, kerosiini ja bensiini, radikate ja puhurite ning filmide ja telesarjade müük. Et noh, tulevad ju tubased päevad.
Siiani on meil elekter ja kõik olemas. Toitu peaks ikka korralikult jaguma, vajadusel on ka mõningad poed lahti (nii väidetakse). 

Valitsus jagab soovitusi ja nõuandeid, kuidas kaitsta oma majapidamise veevarusid ekstreemse külma eest (praeguse info järgi maksimum miinus 4 kraadi), kuhu autosid mitte parkida (hoidmaks peamised teed vabad) ning pidevalt on kinnitused, et poodidest ei saa toit otsa, ei tasu muretseda. On korduvalt rõhutatud, et kõik peaksid jääma siseruumidesse ja lahkuma vaid hädaolukorral. 
Et meil majahoidja on, siis eeldan, et tema tegeleb selle veevärgiga. 
Noh, võiks ju vee kergelt voolama/tilkuma jätta, aga et siin hoitakse igal tilgal silm peal, siis ei ole see soovitus vist okei. 

Et ma eile endale suure sooja bleedi hankisin, magasin täna öösel rahulikku ja sooja und, kordagi külma peale ärkamata. 

Stiilinäiteid: 

http://jordantimes.com/authorities-announce-state-of-maximum-alert-for-expected-blizzard

http://jordantimes.com/jordan-braces-for-harsh-weather

No comments:

Post a Comment